2024. április 27. - Zita

Általános részvételi szabályok az állami ünnepségeken

Általános részvételi szabályokat fogalmaztak meg és tesznek közzé a szervezők a március 15-i állami rendezvényekre vonatkozóan.
2008. március 13. csütörtök 18:50 - Hírextra

Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára csütörtökön újságíróknak elmondta: ezekről a szabályokról tájékoztatást kap mindenki, aki az állami rendezvények kordonnal elkerített területére kíván belépni.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a látogatóknak a zászlófelvonásnál és a Magyar Nemzeti Múzeumnál két ellenőrző ponton kell áthaladniuk, ahol szervezők átvizsgálhatják ruhájukat és csomagjaikat.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy tilos a rendezvények területére üvegpalackot, egy méternél hosszabb és három centiméternél vastagabb rudat, vagy más, a szervezők által a megemlékezések biztonságára veszélyesnek ítélt tárgyat bevinni. Ezeket a szervezők a rendezvény idejére megőrzésre átveszik, az esemény végén visszaadják - tette hozzá.

Juhász Gábor megjegyezte azt is, hogy aki alkohol vagy kábítószer befolyása alatt áll, az nem látogathatja a rendezvényeket, aki pedig az eseményeket megzavarja, a szervezők eltávolítják a helyszínről. Megjegyezte, a rendbontókat a térfigyelő rendszer segítségével amúgy is azonosítani lehet.

Kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint 45-50 kilométer/órás szél várható, amelyben a két négyzetméternél nagyobb zászlókat egyszerűen nem lehet megtartani, így azok balesetveszélyesek. Hozzátette ugyanakkor, hogy lobogót magára terítve bárki bevihet az állami rendezvények területére.

Az államtitkár kiemelte, a rendezvényekre 12 évesnél fiatalabbak csak felnőtt kísérővel mehetnek be.
Beszámolt arról is, hogy a helyszíneken elsősegélynyújtó pontokat jelölnek ki, de rendelkezésre áll egy speciális, 20 személyes, azonnal felállítható orvosi sátor is, ha szükség lenne rá.

Juhász Gábor leszögezte: a szervezők mindent megtesznek a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében, a látogatók okozta esetleges károkért a károkozót terheli a felelősség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását