2024. április 25. - Márk

Viaszbabának se kell

Gordon Brown brit miniszterelnök az ellenzéki konzervatívok gúnyának céltáblája lett, mert nyilvánosságra került, hogy Madame Tussauds panoptikuma nem óhajtja elkészíteni viaszfiguráját.
2008. március 12. szerda 07:55 - Hírextra

A híres viaszmúzeum szóvivője azt állította, hogy nem vették tervbe Brown figurájának megformálását, s ezt azzal indokolta, hogy a kormányfő nem igazán népszerű a választók körében.

"Megvárjuk az általános választásokat, hogy lássuk mi történik, hiszen ez a legjobb teszt" - nyilatkozta a sajtómenedzser, hozzátéve, hogy majd azután újból mérlegelik a lehetőséget.

A konzervatív honatyák azonnal lecsaptak a remek alkalomra, hogy nevetségessé tegyék az egyre kisebb népszerűségnek örvendő miniszterelnököt.

"Szerintem Madame Tussauds nem akarja ijesztgetni az ifjú látogatókat. Vagy ezért vagy azért, mert szerintük a szavazók már döntöttek, Brown már nem sokáig lesz miniszterelnök, s nem akarnak pénzt vesztegetni rá" - reagált közleményben az egyik tory képviselő.

A Downing Street 10 hivatala szerint azonban éppen a viaszmúzeum kereste meg levélben Brown kormányfőt azzal a kéréssel, hogy mivel számításba vették a megmintázását, a következő hat hónapban szánjon egy kis időt a modellkedésre.

"Kicsit meg vagyunk kavarodva" - csóválta a fejét Brown hivatalának szóvivője, és jelezte, hogy a felkérés nem rázta meg nagyon főnökét, de majd megfelelő időben válaszol rá.

A múzeum sajtósa hétfőn már érezhetően szelídebb hangot ütött meg, mondván "várják a Downing Street válaszát".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását