2024. április 29. - Péter

A volt kormányfő lenézi az internetezőket

Jaroslaw Kaczynski szerint az internet olyan embereket vonz, akik "sörözés közben videoklipeket és pornófelvételeket nézegetnek a képernyőn", ezért a volt lengyel miniszterelnök ellenezné, hogy közben még szavazzanak is a világhálón.
2008. március 12. szerda 18:41 - Hírextra

Az internetes voksolás sokak szerint az egyik eszköz lehetne arra, hogy csökkentsék az urnáktól távol maradó lengyelek hagyományosan magas arányát, s ez a módszer már bevált észtországi választásokon.

Jaroslaw Kaczynski, Lech Kaczynski köztársasági elnök ikertestvére úgy nyilatkozott, hogy az internetes szavazás lehetőséget nyújtana a választók manipulálására, mivel úgymond az internetezők csoportját lehet a legkönnyebben befolyásolni abban, hogy kire voksoljanak. A jobboldali politikus szerint ehelyett a vissza kell térni a választók mozgósításának régi, a második világháború előtt alkalmazott módszereihez, például a vidéki vásárokon lehetne kortesbeszédeket tartani.

A Jog és az Igazság pártja, amelyet a Kaczynski ikrek alapítottak, 2005 és 2007 között volt hatalmon, de 2007-ben elvesztette a választásokat.

A volt kormányfő már korábban is meglepte a lengyeleket, amikor közölte, hogy nincs saját bankszámlája. Attól tart ugyanis, magyarázta, hogy rosszindulatú személyek pénzt utalnának rá, hogy korrupcióval vádolhassák meg. Az 58 éves megrögzött agglegény édesanyjánál lakik ma is, és annak számlájára utalja át egész fizetését.

Jaroslaw Kaczynski attól is tart, hogy összetévesztik ikertestvérével, aki ma is az ország elnöke. Ezért megpróbálta megtartani az őt kormányfői korszakában védő testőröket - de kérését nem teljesítették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását