2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány gratulált Zapateronak

Gyurcsány Ferenc táviratban gratulált José Luis Rodriguez Zapatero spanyol kormányfőnek, miután az általa vezetett Spanyol Szocialista Munkáspárt győzött a március 9-i parlamenti választásokon - közölte a kormányszóvivői iroda kedden az MTI-vel.
2008. március 11. kedd 10:33 - Hírextra
A magyar miniszterelnök üzenetében örömét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai jelentős mértékben erősödtek az elmúlt időszakban - áll a közleményben. A kormányfő hangsúlyozta: hazánk számít Spanyolország tapasztalataira, partnerségére és stratégiai együttműködésére a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos európai uniós elnökség kapcsán.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) a szavazatok 43,7 százalékát megszerezve győzött a vasárnapi parlamenti választásokon, a konzervatív Néppárt (PP) 40,1 százalékot kapott. A szocialisták 169 képviselőt küldhetnek a parlament alsóházába, öttel többet, mint 2004-ben, abszolút többséghez azonban nem sikerült jutniuk a 350 tagú testületben, ennek biztosítására kisebb, regionális pártokkal kell szövetségre lépniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását