2024. április 29. - Péter

Felülbírálták a minisztert

A német ifjúsági miniszter kérése ellenére sem tették tiltották be azt az októberben megjelent ifjúsági könyvet, amely kigúnyolja a keresztény, a zsidó és az iszlám vallás bizonyos vonatkozásait.
2008. március 10. hétfő 09:19 - Hírextra

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a könyv "tartalma félre tájékoztathatja a gyerekeket és fiatalokat társadalmi és erkölcsi folyamatok, valamint az antiszemita hajlamok tekintetében is".

Az ifjúságra nézve veszélyes média eltiltására illetékes szövetségi bizottság azonban végül is elutasította a miniszter álláspontját és úgy vélte, hogy a "Merre vezet, kérem, Isten útja?" című könyv "nem jelent veszélyt az ifjúságra nézve".

A bizottság - a Németországi Zsidó Tanács február 6-án közzétett véleményével összhangban - nem minősítette antiszemitának sem a könyv tartalmát.

A könyv azt beszéli el, hogy miként háborított fel egy kis malacot egy püspök, egy rabbi és egy imám intoleranciája.

"Megdőlt egy tabu. Győzelem született a szűk látókörű vallási szellem fölött" - jelentette ki az AFP tudósítójának a könyv szerzője, Michael Schimdt Salomon a bizottság döntését követően. Szerinte egyes katolikus körök "befolyásolták" az ifjúsági minisztert.

A családügyi és ifjúsági minisztérium élén a népszerű, reformtus vallású Ursula von der Leyen asszony áll.

Indexre tétele esetén a könyvet legkevesebb 18 évre kivonták volna a forgalomból. A lezajlott vita növelte az eladott példányok számát. A vita januári kirobbanása óta 9000 példányt adtak el, jóllehet a megjelenését követő első négy hónapban csupán 3500 talált vevőre - közölte az Alibri Kiadó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását