2024. május 2. - Zsigmond

Egy kérdés nyitva maradt

Szombaton Kecskeméten rendezik meg a kötöttfogású birkózók idei országos bajnokságát, mely után teljessé válik az áprilisi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó válogatott névsora.
2008. március 10. hétfő 12:43 - Hírextra

"Már csak egy súlycsoportban, a 96 kilóban nem dőlt el az Eb-induló kiléte, itt Kiss Balázs és Virág Lajos harcol a kontinensbajnoki szereplésért" - nyilatkozta az MTI-nek Struhács György szövetségi kapitány. "Az első válogatót Kiss Balázs nyerte, míg a szombathelyi egyéni Golden Grand Prix-n Virág Lajos végzett előrébb, így közülük az utazhat majd Tamperébe, aki jobb helyen végez az ob-n."
A szakágban az év elején is csupán három kérdéses súlycsoport volt, hiszen négyben a tavalyi világbajnokságon sikerült olimpiai kvótát szerezni. Ezért a 66 kg-os Lőrincz Tamás, a 74 kilós Bácsi Péter, a 84 kg-ban szereplő Fodor Zoltán és a 120 kg-os Deák Bárdos Mihály válogatottbeli és Eb-helye nem volt kérdéses. Igaz, az élet közbeszólt, ugyanis Fodor februárban bordatörést szenvedett és az Eb-re nem épül fel, helyét Dajka Zsolt veszi át.

A korábbi két válogatón az is eldőlt, hogy az 55 kg-ban Módos Péter, a 60 kg-ban pedig Korpási Bálint léphet szőnyegre április 1. és 6. között Finnországban, ahol minden súlycsoportban egy-egy olimpiai kvóta talál gazdára.

"Az országos bajnokságon reményeim szerint színvonalas küzdelmeket láthatunk, a válogatottaktól pedig eredményes, akciódús birkózást várok" - mondta a kapitány, hozzátéve, hogy az Eb-ig azonos program alapján készülnek az olimpiai indulók és a Pekingre még nem kvalifikált versenyzők. "A kontinensbajnokság után választjuk ketté a csapatot, az ötkarikás játékokra készülőkkel újra alapozunk egy kicsit, míg a kvalifikációs versenyeken indulók számára a májusi formába hozás lesz a cél."

Az Eb után még két viadalon lehet kiharcolni az olimpiai részvételt: május 10-11-én Rómában, és május 24-25-én Újvidéken.

"A célunk, hogy mind a hét kategóriában legyen magyar Pekingben és úgy vélem, erre minden esélyünk megvan" - mondta Struhács György.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását