2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP Orbántól kér segítséget

Orbán Viktor kérje meg Csányi Sándort, hogy csökkentsék az adósok törlesztőrészletét - mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője.
2009. augusztus 15. szombat 17:28 - HírExtra
A szocialista politikus emlékeztetett rá: az OTP az első félévben 84 milliárd forintos nyereséget ért el. Újsághírek szerint pedig Orbán Viktor és Csányi Sándor "több szálon is kapcsolódik egymáshoz".

Ha ilyen jó viszonyban van a legnyereségesebb bank vezetőéje és Orbán Viktor, akkor kérje meg Csányi Sándort, hogy a hatalmas nyereségükre tekintettel csökkentsék a lakáshitelesek törlesztőrészletét, mivel a profitjuk elég szép ahhoz, hogy az adósok terhein könnyítsenek - mondta.

Hozzátette: véleménye szerint igazságtalan lenne, ha a profit teljes egészében a bankok vezetését és tulajdonosait illetné, a kockázat és a veszteség pedig az ügyfeleké lenne.
A képviselő annak kapcsán hirdette meg sajtótájékoztatóját, hogy egy szombat reggeli sajtóhírre - hogy alig van olyan bajba jutott adós, aki hozzáfér az állam által mentőövként odadobott áthidaló hitelhez - Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője úgy reagált: bebizonyosodott, hogy az MSZP-kormány csak ígérget a bajba jutott hiteleseknek, de egyetlen épkézláb intézkedést sem hozott a családok megvédése érdekében.

Török Zsolt szerint "van annak valami diszkrét bája", hogy az a Fidesz nyilvánul meg a lakáshitelesek ügyében, amelyik inkább a parlament büféjét választotta, amikor szavazhatott volna a lakáshitelesek védelméről szóló törvényről.

Mint mondta, nemzetközi elemzők szerint a kormány válságkezelő tevékenységének köszönhetően is erősödött a forint árfolyama, és "egyetlen egy kockázati tényezőt látnak ezen a területen: Orbán Viktor populista nyilatkozatait, amelyek veszélyeztetik a forint stabilitását".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását