2024. május 4. - Mónika, Flórián

Százezer néző három hét alatt

Alig három hete van műsoron, de már meghaladta a százezres nézőszámot Sas Tamás romantikus vígjátéka, a 9 1/2 randi - tájékoztatta a filmet forgalmazó Budapest Film pénteken az MTI-t. Sas Tamás legújabb munkája iránt már a Valentin (Bálint) napi, február
2008. március 7. péntek 14:23 - Hírextra

A 9 1/2 randi egy fiatal író (Fenyő Iván) "kálváriájáról" szól, aki sikerkönyve megírása után három évig gondtalanul éli az aranyifjak életét. Egy nap azonban veszélybe kerül az "édes" élet: szerződése szerint új könyvet kellene írnia, ám erre képtelen. A kiadótól ultimátumot kap: záros határidőn belül meg kell írnia a könyvet arról, miért van ennyi szingli nő Budapesten, ellenkező esetben beperlik. Tíz nap alatt tíz nővel kell randiznia, hogy a begyűjtött tapasztalatok alapján összeálljon az újabb sikerkönyv.

Sas Tamás korábban a történetről azt mondta a távirati irodának: az író, azáltal, hogy érzékeli mások problémáit, visszatalál önmagához, ráébred arra, milyen gondokkal küzd, "kálváriájában megtisztul" és visszatér szerelméhez.

Fenyő Iván mellett a nézők láthatják a filmben Söptei Andreát, Kovács Patríciát, Stefanovics Angélát, Kéri Kittyt, Szávai Viktóriát, Jordán Adélt, Rezes Juditot, Pelsőczy Rékát is. A forgatókönyvet Köbli Norbert és Csikesz Judit jegyzi, az operatőr Miklauzic, a hangmérnök Tőzsér Attila, a zene pedig Gulya Róbert munkája.

Sas Tamás operatőként és rendezőként is számos filmet jegyez, ő rendezte az S.O.S. Szerelem! (2007), az Apám beájulna és a Szerelemtől sújtva (2003) című alkotást, valamint a Rosszfiúk (2000), a Kalózok (1999) és a Presszó (1998) című filmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását