2024. május 5. - Györgyi

Ötmilliárd forint kollégiumokra

Az oktatási tárca tervei szerint 2009-ben és 2010-ben ötmilliárd forintot fordítanak közoktatási kollégiumfejlesztésekre az Új tudás, új iskola program keretében - közölte Hiller István, miután pénteken megbeszélést folytatott a Kollégiumi Szövetség elnök
2008. március 7. péntek 14:42 - Hírextra

Az oktatási tárca vezetője elmondta: az ötmilliárd forint két részre oszlik: 1,2 milliárd forintot fordítanak kollégiumi programokra, 3,8 milliárd forintot pedig infrastrukturális fejlesztésekre. Ezekre az összegekre pályázatokat írnak ki.

Az MTI kérdésére hozzátette: a 60 ezer közoktatási kollégiumi férőhelynek az elkövetkező években a felét tervezik felújítani. A tárca vezetője biztosra ígérte legalább 20 ezer kollégiumi férőhely megújítását 2010-ig.

Az elkövetkező hetekben kollégiumi munkacsoport tekinti át a részleteket.
Az oktatási tárca vezetője elmondta: a program egészét illetően, amely a közoktatás tehetséggondozását összeköti a kollégiumok fejlesztésével, egyetértés alakult ki a felek között a megbeszélésen.

Horváth István, a Kollégiumi Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy figyelem irányult a közoktatási kollégiumokra. Ez az intézményrendszer hozzájárulhat ahhoz, hogy a társadalmi mobilizáció újrainduljon. Ha a funkcióját be tudja tölteni, a kollégium az esélyteremtés, az integráció, a tehetségmentés nagyon fontos bázisa lehet - mondta.

A tárca háttéranyaga szerint a kollégiumi program keretében az Arany János Plusz Programra, ami az ugyanilyen nevű tehetséggondozásban résztvevő diákokat segíti 2009-ben, 240 millió forintot, 2010-ben pedig 720 millió forintot fordítanak majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását