2024. május 3. - Tímea, Irma

Robbantásos merénylet New York-ban!

Robbanás történt csütörtökön a New York-i Times Square térségében, közel az amerikai hadsereg egyik toborzóirodájához. Egy helyi televízióállomás szerint kisebb robbanószerkezet okozta a detonációt a (helyi idő szerint) hajnali órákban. Személyi sérülés n
2008. március 6. csütörtök 12:27 - Hírextra

A robbanás hajnali négy óra körül történt, a rendőrség megerősítette a robbanás tényét, és hogy kordonnal lezárták a környéket egy esetleges másodlagos robbanószerkezettől tartva. Ennek ellenére a hatóságok hangsúlyozzák, hogy semmi okuk feltételezni, hogy további szerkezet lenne elhelyezve.



A helyi tévéállomások híradásai szerint láttak egy férfit a robbanás időpontjában egy tárgyat dobni az épületre, majd biciklin távozni.

A forgalmat elterelték, a rendőrség lezárta a 46. utcától a 42-ig a területet, a 6. és a 8. utca között.

A robbanás rövid időre felbomlasztotta a Time Square-i közlekedési csomópontot.
Másfél órával később - helyi idő szerint fél 6-kor – már helyreállt a rend, közlekednek a metrók is, amiből egy tucatnyi halad át ezen a területen.

A rendőrség egyelőre nem tud biztosat arról, hogy a robbanás kapcsolódik-e korábbi detonációkhoz.

Ha ez az amerikai csapatok ellen irányult, akkor nagyon komolyan kell vennünk, és meglehetősen szerencsétlen dolog – mondta Charlie Jaquillard, a hadsereg toborzásért felelős parancsnoka Manhattanben. Hozzátette, hogy senki sem tartózkodott az épületben.

A négy tömbházzal arrébb található Marriott hotelben tartózkodó tanúk szerint érezhetően megrázkódott az épület a robbanás következtében.

Forrás: MTI/nytimes.com/foxnews.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását