2024. május 2. - Zsigmond

Kizárják Heves polgármesterét?

Lapértesülések szerint kizárják a Fideszből Heves település polgármesterét, mert az általa vezetett jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését.
2008. március 6. csütörtök 16:22 - Hírextra
Az SZDSZ felhívja a figyelmet arra, hogy nem azért kellett volna eltávolítani a fideszes polgármestert, mert magánkézbe adta a szakrendelő működtetését, hanem azért mert az a magánkéz a fidesz egri elnökének „magánkeze” volt. Az ügy azonban jól mutatja, hogy mit jelent az „új többség” a Fidesznek: távozzon mindenki, aki nem ért egyet Orbán Viktor központi iránymutatásával”

Az iránymutatás persze képmutató. A Fidesz már sokszor bizonyította, hogy csak olyan magánosítást tud elképzelni, ahol saját párttagjai részesednek ennek hasznából. Annak idején Mikola István bőszen támadta az ugyancsak fideszes körmendi városvezetést, amiért magánkézbe adta a város kórházát. Közben – ahogy a Népszava két hete megírta - dokumentumokkal bizonyítható, hogy Mikola még egészségügyi miniszterként kilenc, a tárca felügyelete alatt álló ingatlan értékesítését tervezte, többek között a sváb-hegyi gyermekszanatórium, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Völgy utcai épülete, a Korányi Tbc- és Pulmonológiai Intézet budakeszi telkének egy része, illetve a Szobi utcai Mentőkórház szerepelt.

Az SZDSZ felszólítja a Fideszt, hogy hagyja abba az álságos, köpönyegforgató politizálást, tartsa tiszteletben a demokrácia alapvető szabályait, és annak a minimum követelménynek tegyen eleget, hogy ne a gátlástalan hatalmi ambíciók, hanem az erkölcs és a jogszabályok alapján ítéljen meg városvezetőket.

Kiadó: Szabad Demokraták Szövetsége
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását