2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A világ legnagyobb OLED-kijelzője

A világ eddigi legnagyobb OLED-kijelzőjét mutatta be a Samsung a hannoveri CeBIT információtechnológiai és telekommunikációs szakkiállításon. A mindössze 31 colos (79 centiméteres) képátlójú kijelző az árát leszámítva minden paraméterében az élen jár.
2008. március 6. csütörtök 20:56 - Hírextra

A "legnagyobb" címmel azonban óvatosan kell bánni, ugyanis a vezető gyártók sorra mutatják be az OLED, azaz a szerves fénykibocsátó diódákból (Organic Light-Emitting Diode) felépülő paneljeiket, amelyek az eddigi legjobbnak tekintett LED-es (fénykibocsátó dióda) technológiát kívánják leváltani.

Az OLED-technológia lényege, hogy a működtetéshez rendkívül csekély energia szükséges, a kijelző vastagságát pedig gyakorlatilag mindössze a hordozó üveg vagy átlátszó fólia határozza meg.

A CeBIT-en kiállított kísérleti darab műszaki adatai még elégé hiányosak, felbontása szemmel láthatólag a legjobb LED-paneleket is felülmúlja, kontrasztaránya a hihetetlennek tűnő 1 az egymillióhoz, miközben a 0,1 milliszekundumos válaszidejével az eddig bemutatott leggyorsabb panelnak tekinthető.

A kijelző vastagsága mindössze 3,8 milliméter, így akár képként a falra is függeszthető, azonban egy 14-colos panel jelenleg 500 ezer forint körüli áron szerezhető be, ezért még legalább két év, mire a házimozizásra alkalmas méret kereskedelmi forgalomba kerülhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását