2024. május 19. - Ivó, Milán

Amire van pénz: Kétmilliárd megújulásra

Jövőre több mint kétmilliárd forintos beruházással megújul Százhalombatta központja, a megújult teret várhatóan 2010 szeptemberében adják át - közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.
2009. december 20. vasárnap 10:03 - HírExtra
Tomek Noémi elmondta, hogy a 2 milliárd 45 milliós beruházáshoz a város 833 millió forint európai uniós támogatást nyert el, a többi pénzt az önkormányzat gazdálkodja ki, illetve a beruházáshoz magántőkét von be.

A sajtóreferens hozzátette, hogy a Pest megyei város Szent István tere korábban gyakorlatilag egy nagy üres placc volt, a helybéliek nem szívesen időztek itt. A beruházás keretében kicserélik a tér burkolatát, szint alatti garázst alakítanak ki és konferenciaközpont épül. Zenepavilon is létesül, ahol rendszeresen bemutatkozhatnak majd a helyi zeneiskolások és különféle együttesek, emellett hangjáték is színesíti a kínálatot. Új vendéglátóhelyek, kávézók települnek ide teraszokkal, szökőkutak, zöldfelületek, esti irányfények, korzó vonzza majd az embereket. A tér összképe - az önkormányzat szándéka szerint - mediterrán jelleget ölt, olyan közösségi találkozási pontokkal, ahol a város lakói szívesen jönnek össze, ezáltal javulhat az életminőség, nőhet a város idegenforgalmi vonzereje.

A fejlesztés keretében - csaknem egymilliárd forintból - megújul a művelődési központ színházterme, azon belül a gépészet és a színpadtechnika, ami lehetőséget teremt arra, hogy a terv szerint a város saját színházat szervezzen. A beruházáshoz már kiírták a közbeszerzési pályázatot és január végén megindulhatnak a munkálatok. Az ütemterv szerint 2010 szeptemberében átadják a megújult teret - közölte Tomek Noémi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását