2024. április 27. - Zita

Szita Károly törvényt sértett?

Az MSZP kaposvári szervezete szerint törvényt sértette a város polgármestere, ezért szerdán a Területi Választási Bizottsághoz (TVB) kifogást nyújtottak be "Szita Károly polgármester népszavazási igenekre buzdító levele miatt".
2008. március 5. szerda 17:46 - Hírextra
"Szita Károly levelével megsértette a választási eljárásról szóló törvény alapelveit az esélyegyenlőségről, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásról" - indokolta az MTI-hez eljuttatott közleményében a kifogás benyújtását Zsoldos Róbert, a párt városi elnöke.

Közölte: azért fordultak a TVB-hez, mert Szita Károly (Fidesz) polgármesteri minőségében, Kaposvár címerét is használva küldött levelet a kaposvári választópolgároknak, amelyben népszavazási részvételre kéri őket és arra, hogy szavazzanak igennel.

"A polgármester levelével megtéveszti és befolyásolja a kaposváriakat: azt a látszatot kelti, hogy az abban megfogalmazottak az önkormányzat, mint intézmény, a képviselő-testület egységes véleménye" - fogalmazott a politikus.

Hozzátette: a választási bizottságtól kérik a jogsértés megállapítását és azt, hogy a polgármestert tiltsa el a további jogsértéstől.

A megyei önkormányzat aljegyzője az MTI kérdésére elmondta: a TVB-nek három napon belül kell dönteni; a konkrét beadványról előreláthatóan a választási bizottság pénteki ülésén határoznak. Somogy megyében ez volt az első kifogás a népszavazással kapcsolatosan - tette hozzá Kálmán Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását