2024. április 24. - György

Rockerek a Wall Streetről

A Pont Fm 88.1 rádió Rocközön című műsorának vendége volt a Wall Street. A műsor után Gregus Miklós énekessel beszéltünk, a múltról, a jelenről, a klubokban zenélésről, a várható fellépésekről és a modellek életéről.
2008. március 5. szerda 18:57 - Hírextra
Alapvetően klubzenekarnak ismernek titeket, sok fellépéssel. Hányszor jártátok be keresztül-kasul az országot?

Elég sokat járunk vidékre is, de annak köszönhetően, hogy főleg a hétvégére korlátozódnak a fellépések túl lehet élni. Nem hét éjszakát játszunk egy hét alatt. Régebben ez sokkal durvább volt. Amikor még a Sing Sing játszott, ők elindultak hó elején és harmincadikán tették le a lantot, egy hónapban játszottak huszonnyolc estét. Ez főleg az énekest viseli meg, a zenészt is, de az énekhangot, azt jobban kell pihentetni. Én szervezem a zenekar koncertjeit, igyekszem, ahogy lehet megtölteni a naptárt. Vannak olyan helyek, ahová rendszeresen vissza tudunk járni, természetesen próbálunk új helyeket is találni. Idén nagyon sok motorosfesztiválon fellépünk. Ez egy tudatos munkának az eredménye, nagyon sok felvételt szétküldtem, főleg motoros kluboknak és fesztiválszervezőknek. Elég jó visszajelzés és már lekötött koncert van már belőle. Március 8-án Kiskunlacházán lesz egy klub-bulink, ez már a szokásos helyünk. Április, az nagyon erős lesz, 5-én Tószegre megyünk – ez már egy motoros találkozó. Azután 11. Bugyi – a két gitárosunk odavalósi – ami egy művházas buli lesz, 12. Maklár, megint egy motoros buli. Az Eddával és a Bikinivel játszunk 18-án Debrecenben, és megint az Eddával másnap az Erzsébetligeti Színházban.
Hooligansszel is szoktatok játszani.

’95-re datálódik ez a barátság, akkor még Dance néven játszottak, és azóta is elég sokat játszottunk velük. A tavalyi lemezbemutató turnéjukon mi voltunk az egyik hivatalos előzenekaruk.

Mennyire eladható a dallamos metál ma, Magyarországon?

Hol mennyire. Ez azért jó kérdés, mert hiába több mint tíz éves a zenekar, még mindig nem ismernek minket annyira, hogy mérhető legyen a zenénk népszerűsége. Ganxsta Zolee mondta egyszer, hogy a tízezres Sziget fellépéstől a nyolc vendégig mindent megért már, nekünk tízezres létszám még nem jutott. Ezért is nagy élmény nekünk, amikor az Eddával vagy a Hooligansszel játszhatunk. Én nagyon szeretem a klubbulikat, a közelmúltban az egyik barátom születésnapján játszottunk egy pincében és fergeteges volt a hangulat.

Több mint tíz éve zenéltek együtt, ezalatt mennyit változtatok, vagy változott körülöttetek a világ?

’95-ben indultunk öt taggal, ’97 év végén az akkori dobosunk, Bánfalvi Sanyi – aki most az Ákos zenekarában dobol – átigazolt a Neck Sprainbe. Aki ismeri azt tudja, milyen szenzációs dobos és sejtheti, milyen nagy érvágás ez nekünk. Nem is nagyon tudtuk pótolni, ’98 év végéig elmolyolgattunk, de az már nem volt az igazi. Ekkor azt mondtuk, hogy pihenjünk egy kicsit, szedjük össze magunkat, ami végül ahhoz vezetett, hogy mindenki elkezdett mással foglalkozni, építkezni, kamionozni. Aztán 2001 táján ismét összefújta a szél a szemetet, igaz két gitárosból csak eggyel.

Hogy állunk a modellkedéssel?

Hát igen a modellkedés! (felnevet) Erről azt kell tudni, hogy Herceg Zoli divattervező és Kiss Endi a Hooligansből együtt találták ki ezt a dolgot, mindketten régi haverok, szerencsiek. Egy olyan divatbemutatót szerveztek, amin rock ’n’ roll arcok, zenészek mutatják be a ruhákat. Ennek nagyon-nagy sikere volt! Utána meg volt egy olyan party, amit még sokáig emlegetni fogunk… Egy kicsit vicces volt, hogy pont engem kérnek fel, mert nem vagyok az a kifejezett modell alkat. Megkérhettek volna, hivatásos modelleket is, de pont az volt a lényeg, hogy haverok, zenészek mutassák be a kollekciót.

Kiadók? Lemez?

Egy szóval tudnám elmondani: sehogy. Ahogy ismerem a mai helyzetet, nem is nagyon van már értelme. Ettől függetlenül az új lemezünket mindenképpen szeretném majd eladni, fogok futni egy-két kört.

Visszatértünk a hőskorszakhoz? A rock ’n’ roll visszatér a klubokba, a lemezkiadás válsága után?

Egy rockzenekarnak mindig szükségesek a koncertek, ez egy ilyen műfaj. A lemez pedig azért fontos, hogy nem csak koncerten hallhassák a zenét. Ha így lenne, akkor Mötley Crüet csak kétszer hallottam volna. Azt látom, hogy nagyzenekarok is kínlódnak. Azt kéne megértetnünk valahogy, hogy a töltögetéssel elvesszük a kedvenceinktől a lehetőséget, hogy kiadhassanak egy új albumot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását