2024. április 20. - Tivadar

Kampányol a jegyző?

Dobos József, a soproni jegyző az elmúlt napokban fizetett telefonos kampányhirdetésben hívta fel a soproniak figyelmét a vasárnapi népszavazásra; az MSZP soproni szervezete szerint a polgármesteri hivatal vezetője ezzel a telefonos buzdítással nyíltan és
2008. március 5. szerda 10:25 - Hírextra

Az MSZP-s politikus szerint a köztisztviselőknek, így a jegyzőnek is, a népszavazás technikai feltételeinek megteremtése, a törvényesség felügyelete és a szavazás zavartalan lebonyolítása a feladata. A kampányolás a politikai pártok dolga - tette hozzá.

Kalmár István a történtekkel összefüggésben feltette a kérdést, vajon törvényes-e a jegyzőnek az adófizetők pénzén kampányolni. Követelte továbbá, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen közpénzből finanszírozták az akciót, és mennyibe került mindez - olvasható a lapban.

Dobos József jegyző reagálásában a Kisalföldnek elmondta: törvény és rendelet teszi kötelezővé a tájékoztatást a népszavazás menetéről. Két változás is történt, mégpedig a személyazonosság igazolása és a mozgóurnák terén, ezért látta szükségesnek a választópolgárok tájékoztatását.

A költségesebbnek számító levél helyett az olcsóbbat, a telefonos tájékoztatást választotta - közölte a soproni jegyző.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását