2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Miniszoknyáért tüntettek

Nők százai gyülekeztek kedden Johannesburgban, a művészeti galéria előtt, hogy tüntessenek a miniszoknya védelmében. A menet Redi Direko újságíróval az élen a Noord utcai taximegállóhoz vette az útját, hogy tudtára adja a személyszállító fuvarozóknak: a
2008. március 4. kedd 21:52 - Hírextra

A tüntetést annak nyomán szerveződött, hogy ez év februárjában a Noord utcai taxiállomáson a 25 éves Nwabisa Ngcukanát megalázták a taxisok és az utcai árusok.

A gépkocsivezetők és az árusok állítólag leszakították a nő ruháját, hogy "móresre tanítsák" miniszoknyája miatt. Az említettek állítólag fogdosták is az asszonyt, míg mások alkoholt spricceltek a hajára, s közben nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazták.

Annak ellenére, hogy a demonstrációt miniszoknya-tüntetésnek nevezték, résztvevői szoknyahossza ennél azért hosszabb volt.

A nők, akik Tele van a hócipőnk! feliratú pólóban masíroztak, transzparenseikkel tudtára adták az érintetteknek, hogy egyrészt szeretik a miniszoknyát, másrészt, a szebbik nem képviselői nem KRESZ-táblák, hogy semmibe vegyék őket.

"Tiszteletet érdemlünk!", "Senki sem csorbíthatja a nők jogait" - hirdették a résztvevők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását