2024. április 27. - Zita

Külügyi bizottság: nagykövetjelöltek

Az Országgyűlés külügyi bizottsága keddi budapesti ülésén támogatta a madridi, a szófiai és a bukaresti nagykövetjelölt kinevezését.
2008. március 4. kedd 16:05 - Hírextra
A spanyol fővárosba készülő Bucsi Szabó Editet és a Szófiába jelölt Láng Juditot a bizottság egyhangú szavazással támogatta, Füzes Oszkár bukaresti nagykövetjelölt esetében a kormánypártok támogatása mellett az ellenzék tartózkodott - mondta Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke a zárt ülést követően újságíróknak.

Bucsi Szabó Edit és Láng Judit karrierdiplomatának számít, utóbbi korábban a pozsonyi magyar nagykövetség ügyvivője volt. Füzes Oszkár évtizedeken keresztül, a legutóbbi időkig a Népszabadság újságírója, főmunkatársa volt, dolgozott a lap brüsszeli tudósítójaként is.

Kozma József, a bizottság szocialista elnöke újságírói kérdésre válaszolva minden szempontból alkalmas jelöltnek nevezte Füzes Oszkárt a nagyköveti posztra.

Emlékeztetett arra: ebben a ciklusban nem először fordul elő, hogy újságíróból lesz nagykövet. Horvát János televíziós újságíró, a Sport1 Televízió volt elnöke 2006 decemberében lett havannai nagykövet, a 2003-ig újságíróként dolgozó Merényi Miklóst, a Figyelő és az MTV volt főszerkesztőjét pedig tavaly Rómába nevezték ki misszióvezetőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását