2024. május 3. - Tímea, Irma

Kritikus a létszámhiány

Sokan távoztak tavaly a kecskeméti rendőrkapitányságtól nyugdíjazás és egészségügyi alkalmatlanság miatt, így kritikussá vált a létszámhiány, ennek ellenére a bűncselekmények felderítési eredményessége javult - közölte Kassai László alezredes.
2008. március 4. kedd 16:13 - Hírextra
A megbízott rendőrkapitány elmondta: az elmúlt évihez mérhető változás még nem volt a rendőrkapitányság történetében, szinte eltűnt az állományból az 50 év feletti, a legnagyobb tapasztalattal rendelkező korosztály.

Az összesített adatok szerint Bács-Kiskun megyében közel 20 ezer bűncselekményt követnek el évente, melynek több mint 40 százaléka a kecskeméti rendőrkapitányság illetékességi területére esik. A kapitányság állományából 53 fő hiányzik, s ez 16 százalékos létszámhiány jelent.

A bűnügyi fertőzöttség stagnál, a bűncselekmények struktúrája sem változott 2007-ben, s a vagyon elleni bűncselekmények dominálnak - mondta Kassai László.

Az ismeretlen tettes ellen indított nyomozások eredményessége tíz százalékkal emelkedett, de a lakásbetörések felderítési eredményességén javítani kell - fűzte hozzá az alezredes.

Kassai László hangsúlyozta: a kritikussá vált létszámhiányt pótolni kell, mert ellenkező esetben a bűnüldözés jelenlegi eredményessége nem biztosítható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását