2024. május 5. - Györgyi

Horn Gábor levele Tarlósnak

A Fidesz kampányával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz az a nyílt levél, amelyet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke írt Tarlós Istvánnak, a Fidesz népszavazási kampányfőnökének, és juttatott el az MTI-nek kedden.
2008. március 4. kedd 13:39 - Hírextra
"Ismét az Ön kampánycsapata szervezi a csaló telefonhívásokat? Tudott arról, hogy ilyen kampányeszközt is igénybe fognak venni? Ha igen, vállalja a jogi és erkölcsi felelősséget azért, hogy egy intézmény hitelével és jó hírével visszaélve, az Ön emberei hazugságokkal hívogatják a szavazókat? Ha nem, van joga vizsgálatot elrendelni a kampánystábban, és megosztani annak eredményét a nyilvánossággal?" - hangzanak azok a kérdések, amelyeket Horn Gábor intéz Tarlós Istvánhoz.

A liberális politikus annak kapcsán fogalmazta meg kérdéseit, hogy - mint írta - pár napja a Tárki Társadalomkutatási Intézet nevében magukat közvélemény-kutatónak mondó telefonálók hívták fel a népszavazási kérdésekről szóló hazugságokkal az embereket.

Hozzátette: az intézet rögtön cáfolta, hogy "a Fidesz hazugságait terjesztő kérdéseket ők tették volna fel".

Horn Gábor felidézte, hogy 2006 szeptemberében, az önkormányzati választást megelőző napokban egy Rinocérosz Kft. nevű cég közvélemény-kutatásnak álcázott hazugságokkal hívta fel a választókat, majd kiderült: a cég Tarlós István kampányfőnökének, Pesty Lászlónak a cége volt, és hívásaik egyértelműen Tarlós István főpolgármesteri ambícióit szolgálták.

"Talán még időben szólok: Tarlós úr, most túl messzire mentek" - zárta levelét Horn Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását