2024. április 27. - Zita

Állásbörzét rendeznek

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) karrierirodája keddtől immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg Délkelet-Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvényét, a tavaszi állásbörzét - tájékoztatta Fazekas Melinda szervező hétfőn az MTI-t.
2008. március 3. hétfő 15:42 - Hírextra

A kétnapos rendezvényre kétezer hallgatót várnak, akik negyvennégy kiállító több mint 1.200 ajánlata közül válogathatnak - mondta az iroda vezetője.

A rendezvény célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összefogva segítséget nyújtson a dél-alföldi felsőoktatási intézmények végzős hallgatóinak az elhelyezkedéshez. Az állásbörze azonban jó alkalom a munkaerő-piaci helyzet, illetve a hallgatókkal szemben támasztott igények felmérésére is - közölte a szakember.

A karrieriroda vezetője elmondta, a korábbi állásbörzéken végzett kérdőíves felméréseink eredménye alapján a szegedi hallgatók az országos viszonylattal ellentétben mobilak, ha a leendő munkahelyükről van szó. A diákok fele jelezte, hogy a régióban kíván elhelyezkedni, a diákok másik fele azonban akár Budapestre, az ország más területére vagy akár külföldre is elmenne dolgozni.
Az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában a hagyományokhoz hűen grafológiai elemzéssel, karriertanácsadással és tesztekkel várják a résztvevőket. A rendezvény ideje alatt idén is folyamatosan cégelőadásokat tartanak, ahol a cégek működéséről, belső felépítéséről tájékozódhatnak az érdeklődők.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását