2024. április 19. - Emma

Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság

Jobboldali politikusok és közéleti személyiségek megalakították a "Gyurcsány Ferenc Baráti Társaságot", amelynek célja, hogy emlékeztetessen a miniszterelnök kijelentéseire, tetteire és arra is, hogy "ki a felelős Magyarország tönkretételéért" - az alapít
2008. március 1. szombat 16:30 - Hírextra
A csoportot Áder János volt Fidesz-frakcióvezető, parlamenti alelnök, Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és Bayer Zsolt újságíró, a Fidesz alapító tagja, valamint Hegedűs Zsuzsa szociológus és Kerényi Imre rendező alapította, a tájékoztatón azonban Áder és Hegedűs Zsuzsa nem vett részt, mert külföldön vannak.

Kövér László a tájékoztatón úgy fogalmazott: "Vészesen közeledvén az idő, a perc, amikor meg kell válnia sokat próbált dolgos népünknek nagy és bölcs vezérétől, Gyurcsány Ferenctől, megakadályozandó, hogy haladó tettei és nemkülönben bölcs szóbeli iránymutatása feledésbe merüljenek, a jelenlévők (...) a mai napon megalakítják a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaságot nagy politikusunk és gondolkodónk emlékének folyamatos ápolása érdekében".

A fideszes politikus később egy kérdésre válaszolva úgy vélte, az irónia egészséges emberi tulajdonság, hiszen, ha nem lenne meg a magyar emberekben, akkor "sokan már megfogadták volna a miniszterelnök tanácsát", és elhagyták volna az országot.

A Fidesz választmányi elnöke szerint a társaságot azért alapítják, hogy lehetőség szerint soha felejtse el senki, amit Gyurcsány Ferenc következtében kénytelenek voltak átélni, mert - folytatta - "kevés politikus hagyott ilyen mély, maradandó nyomot egy társadalom testén, még ha ez duzzanatok vagy véraláfutások formájában jelenik is meg".

Mint mondta, nem csak a népszavazásig hátralévő egy hétben, hanem utána is folytatják az emlékeztető kampányt. Ennek részeként a társaság szeretne honlapot indítani, amelyen egy "gyűjteményes Gyurcsány-összest" tesznek majd közzé.

Kövér László arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc egyik kijelentése szerint gyerekként mély szegénységben élt, ezért a miniszterelnököt emlékezteti akarják arra, hogy ne feledkezzen el azokról az emberekről, akik ehhez hasonló körülmények között kényszerülnek élni.

Megjegyezte: ha Gyurcsány Ferenc ma lenne fiatal, akkor nagy valószínűséggel édesanyja nem tudná kifizetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, de "Gyurcsány Ferike" főiskolai tandíját sem.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: Gyurcsány Ferencet a magyar közéletből "mielőbb el kell távolítani", ez elementáris érdeke magyar társadalomnak, a jobb és baloldali érzelmű embereknek egyaránt, de az MSZP-nek is. "A Gyurcsány-mentes közélet igennel kezdődik" - utalt a KDNP elnöke a közelgő népszavazásra.

Szerinte azért van szükség az "emlékeztető kampányra", hogy mindenkinek az emlékezetébe véssék, "ki a felelős Magyarország tönkretételéért, az ország válságáért".

Kerényi Imre azt mondta: ő maga négy és fél folyóméternyi videókazetta-gyűjteményét ajánlja fel a baráti társaságnak, amelyen 2002 óta rögzíti a Gyurcsány Ferenc szerepléseit. Hozzátette: emellett felkéri a konzervatív érzelmű színházigazgatókat, hogy nagyon gyorsan állítsák színre például Goldoni A hazug című darabját, vagy Bulgakovtól az Álszentek összesküvését, esetleg Moliere Tartuffe-jét. "Csak keresni kell egy nyakigláb színészt, aki hazudik" - jegyezte meg.

Bayer Zsolt azt mondta: azt üzeni azoknak, akik szerint azért nincs értelme elmenni a népszavazásra, mert Gyurcsány úgyis a helyén marad, hogy ez olyan, mintha a Bajnokok Ligája-döntőn a csatár azon gondolkodna egy gól berúgása előtt, hogy egy gól elég lesz-e végső győzelemhez. "A hálószaggató gólt rúgjuk be, aztán meglátjuk mi lesz" - mondta
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

obulus
2008. március 2. 23:02
A nem éppen komcsibarát Deport'56 szerint OV. legalább annyit tett az országért :-) mint GYF, ezért neki is kijár egy Baráti Kör. Hát, ha már ők is így látják! (Persze lehet, hogy a kucuginfo súgott)
Szifo
2008. március 1. 16:36
Áder, Kövér, Bayer, Semjén, Hegedűs: a Fidesz és a jobboldal "krémje."
Jó szórakozást!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását