2024. április 29. - Péter

Terjeszkedik Madame Tussaud

Madame Tussaud panoptikuma New York, Las Vegas, Amszterdam, Hongkong, Sanghaj és Washington után a német fővárosban nyit "minipanoptikumot" londoni mintára - vált ismeretessé Berlinben.
2008. február 28. csütörtök 08:46 - Hírextra

A világhírű londoni intézmény berlini megbízottja szerint a hivatalos megnyitóra júliusban kerül sor. Ráadásul nem is akárhol, az immár hetedik külföldi "fiókot" ugyanis a német főváros szívében, az Unter den Linden sugárúton tervezik.

A szervezők egyelőre nem közölték, hogy melyik viaszfigura - jobban mondva ki is - kerül bemutatásra. Így azt sem tudni, hogy egy-egy uralkodó, magas rangú politikus, tekintélyes üzletember, híres színész vagy sportoló - illetve viaszfigurája - Londonból költözik-e Berlinbe. Csupán annyit tártak a nyilvánosság elé, hogy "nagy attrakcióval" kell számolni. Az érdeklődés felcsigázása érdekében annyit mégis elmondtak, hogy két viaszfigurával a látogatók mindenképp találkozhatnak, az egyik Angela Merkel német kancelláré, a másik Ludwig van Beethovené. S aki akarja, az akár Angela Merkellel, akár - a zongora mellett - Beethovennel fényképeztetheti le magát.

Az attrakciók közé tartozik az is, hogy a látogatók bepillanthatnak a "konyhába", azaz a kulisszák mögé, s ily módon megismerkedhetnek azzal, hogy miként is készül egy panoptikumi viaszfigura.

Berlini "diplomáciai" források nem zárják ki, hogy a közelmúltban egyfajta háttéralku köttetett a német kancellári hivatal és Madame Tussaud panoptikuma között. Annak művészei ugyanis hetekkel ezelőtt - minden előzetes kiszivárogtatás nélkül - készítették el a Németországban felettébb népszerű, kedves mosolyú kancellár asszony viaszfiguráját, amely meglehetősen jól sikerült, s igen csak hasonlított az "igazi" Merkelhez. Nem tartják kizártnak, hogy a berlini panoptikum megnyitásáról való döntés a kancellár "megformálása" közben született.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását