2024. április 25. - Márk

Demszky a BKV-s ügyekről

A BKV állami támogatásával összefüggő kérdésekről egyeztetést szorgalmaz Demszky Gábor a kormányfővel és a közlekedési miniszterrel is - jelentette ki a főpolgármester egy szerda délutáni tájékoztatón kérdésre válaszolva.
2008. február 28. csütörtök 07:21 - Hírextra

Demszky Gábor elmondta, hogy már bejelentkezett Kákosy Csaba miniszterhez, akivel előzetesen szót váltottak arról, hogy a MÁV egyfajta elővárosi vasútként átvenné a HÉV-et a BKV-től. A főpolgármester szerint az ez ügyben a kormányzattal folytatott korábbi egyeztetésen az már nyilvánvalóvá vált, hogy az állam nem kívánja ismét szanálni a BKV-t. Demszky Gábor azonban azt reméli, hogy a kormány segédkezet fog nyújtani ebben a fontos kérdésben a fővárosnak, a BKV-nak.

Az Index internetes portálon szerdán megjelent, a BKV hárommilliárd forintos tanácsadói szerződéséről szóló hírre reagálva Demszky Gábor közölte, az ügyet a BKV felügyelőbizottsága vizsgálja majd ki. Ezzel párhuzamosan ő is bekérte az összes iratot tanulmányozásra, mert - mint mondta - szeretné tudni azt, hogy milyen módon választották ki a céget.

Demszky Gábor hangsúlyozta, hogy önálló vállalatként a BKV beszerzéseiről a cégvezetés önállóan dönt, neki azok tartalmáról nincs tudomása. Leszögezte, hogy nem tudott a BKV-nál kötött tanácsadói szerződésekről sem. Hozzátette, hogy a fővárosi önkormányzat vezetési rendszere "a főpolgármester-helyettesek felelősségévé teszi" az egyes területeknek az irányítását, felügyeletét. Ez egy olyan rendszer, "hogy számos kérdésről maximum a főpolgármester-helyettes tud" - jegyezte meg.

Demszky Gábor közölte: most, hogy ebben az ügyben vita alakult ki, és a felügyelőbizottság bekérte az iratokat, nemcsak ő maga, hanem kabinetje és szakértői is tanulmányozni fogják az anyagokat.
Így teszi ezt más cégek esetében is, ha jelzést kap, hogy egy szerződéssel kapcsolatban probléma van - fűzte hozzá. Megjegyezte azt is, ha hiba történt ez ügyben, személyi felelősségre vonások is lesznek.

Így történik ez a BKV busztenderével kapcsolatban is, ahol ha indokolt, a személyi felelősséget fegyelmi eljárással, vagy más módon, de meg fogják állapítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását