2024. május 5. - Györgyi

Rimai hulladékhegyek

Harmadfokú vízminőség kárelhárítási készültséget rendelt el az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) a heves megyei Rima-patakon, mert a vízfolyás ősmedrében nagymennyiségű kommunális hulladék halmozódott fel - mondta az M
2008. február 27. szerda 10:15 - Hírextra
Csont Csaba közölte: a Rima-patak medrében, a Maklár és Szihalom közötti szakaszán a kidőlt fák által okozott torlaszok mögött mintegy száz köbméternyi, elsősorban műanyagpalackokból álló szeméthalom található, ezért rendelték el a kárelhárítási készültséget.

Hozzátette: a szakemberek a lakosok és a gazdák panasza alapján bukkantak a hulladékra.

A szóvivő rámutatott: a patak felső szakaszán szétszórt, illetve illegálisan lerakott szemetet mosta be a mederbe az ár és a csapadék, ez gyülemlett fel a vízfolyás középső részein.

Arról is beszámolt, hogy a hulladék ártalmatlanítására Egerben kerül sor, a kárelhárítási munkák várhatóan tíz napig tartanak és a költségek megközelítik a 3 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását