2024. április 26. - Ervin

De La Hoya visszavonul

Oscar De La Hoya még három bokszmeccset tervez erre az évre, aztán visszavonul. Ezt maga a 35 éves profi ex-világbajnok jelentette be, hozzáfűzve, hogy elérkezett karrierjének ahhoz a pontjához, amikor "ideje szögre akasztani a kesztyűket".
2008. február 27. szerda 13:53 - Hírextra
Az amerikai öklöző az után a sajtótájékoztató után beszélt erről, amelyet a honfitárs Steve Forbes elleni, május 3-i összecsapása kapcsán tartottak. Az öt különböző súlycsoportban is vb-övet szerzett klasszis - aki a világ egyik legismertebb és nem mellesleg legtöbbet kereső bokszolója - kijelentette, hogy szeptemberi visszavágót akar az őt tavaly májusban vb-címmeccsen pontozással legyőző Floyd Mayweather Jr.-ral. A harmadik, egyszersmind búcsúmérkőzése ez után következne, de hogy mikor és kivel, arra még nincs kész terv.

De La Hoya profi mérlegén jelenleg 38 - ebből 30 kiütéses - győzelem és 5 vereség szerepel, de utóbbiakból hármat is utolsó öt fellépésén szenvedett el.

"Nem akarom, hogy úgy kategorizáljanak: ő is olyan bokszoló, aki túlságosan korán vonult vissza, hogy aztán megint visszatérjen a szorítóba. Én valóban végleges búcsúra készülök, de előtte még egy utolsó nagy durranást akarok" - fogalmazott De La Hoya.

Az amatőrként 1992-ben olimpiai bajnokságot nyert ökölvívó a profik között is a csúcsra jutott, több ízben és kategóriában is. Az említett tavalyi találkozója Mayweatherrel, a bevételeket illetően boksztörténelmi világcsúcsot hozott és az eddigi legnagyobb nézettséget produkáló összecsapásának bizonyult. A Las Vegas-i csatát, amely a Boksz Világtanács (WBC) nagyváltósúlyú övéért zajlott, az Egyesült Államokban 2,15 millióan nézték meg fizetős tévécsatornán. E forrásból összesen 120 millió dollár folyt be, de a felek nem egyformán jártak jól: a két amerikai öklöző közül a trónfosztott De La Hoya 45 millió dollárral gazdagodott, míg kihívója, aki amúgy utolsónak mondott profi fellépésén is megőrizte veretlenségét, valamivel több mint 20 millióval hizlalhatta bankszámláját.

A visszavágó szervezőit az az adat is ösztönözheti, hogy a két klasszis első ringcsatájára - 19 millió dollár különbevételt jelentően - összesen 50 ezer jegyet adtak el. Vélhetően az újabb ütközetre se lennének kevesebben kíváncsiak.

A Golden Boynak becézett bokszolónak a "búcsútrilógia" előkészítése közepette is marad rá ideje, hogy befektetéseivel foglalkozzék. Legfrissebb ötlete az, hogy tulajdonrészt vásárol az USA legjobb labdarúgócsapatánál, a kétszeres Major League Soccer-bajnok Houston Dynamo együttesénél. De La Hoya 25 százalékot szeretne a magáénak tudni a címvédő texasi csapat részvényeiből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását