2024. május 13. - Szervác, Imola

Orbán a háborgó orvosokról

Az orvosok fel vannak háborodva azon a sok hazugságon, amelyet a kampány hirdetéseiben a szocialisták részéről olvashatnak, mert ezek arról szólnak, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj megoldhatná az egészségügy működését és a finanszírozásában hasznos e
2008. február 25. hétfő 13:25 - Hírextra
"A valóság az, hogy a vizitdíj megalázó, a korábban elvett háziorvosi pénz részleges visszapótlásáról van szó, a kórházi napidíj pedig a kórházak működése szempontjából szinte semmiféle érzékelhető segítséget nem jelentett" - mondta Orbán Viktor.

Szerinte ugyanakkor ezek az intézkedések nagyon súlyos terhet jelentenek a betegeknek, főleg a szegényebb családok betegeinek.

"A vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésének orvosszakmai szempontja van, megtartásuknak viszont nincs, az ezzel kapcsolatos hazugságokat remélem a kampány hátralévő részében sikerül semlegesítenünk" - fűzte hozzá a Fidesz elnöke.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az egészségügyi kormányzat szerint a Fidesz az ezer forintos napidíjjal "riogatja" a közvéleményt, Orbán Viktor úgy fogalmazott: a Fidesz riogatásaival rendszerint az a baj, hogy mindig bejönnek. Kifejtette: amikor azt mondták, lesz gázáremelés, akkor lett, amikor pedig azt, hogy veszélybe kerülhetnek a diákhitelek, mert nőni fognak a kamatok, ez bekövetkezett.
"Amikor azt mondtuk, hogy lesz tandíj, hiába tagadták, kiderült, hogy lett. Ismerjük egymást, húsz éve vagyunk a politikai közéletben egymás mellett, ezért amikor mi a kormányzat szándékairól beszélünk, nem riogatásból tesszük, nem a hasunkra ütve találjuk ki, hanem az előző húsz esztendő kormányzati intézkedéseinek logikájából következtetjük ki" - közölte Orbán Viktor.

Szavai szerint ha a magyar nép felhatalmazást ad a háromszáz forintos vizitdíj megtartására, vagyis nem megy el elegendő számban szavazni, vagy nem érdekeinek megfelelően szavaz, akkor a kormány felhatalmazást kap arra, hogy ilyen alapra állítsa át az eddigieknél is nagyobb mértékben a háziorvosi rendszert, és akkor nem háromszáz forintot, hanem akár ezer forintot is kell majd fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását