2024. május 5. - Györgyi

Ősbemutató az LGT dalaira

Pénteken Tatabányán lesz a Bevetés, avagy ilyen a boksz című zenés-táncos darab ősbemutatója, az LGT együttes dalaira írt produkció a Jászai Mari Színház és a Honvéd Színház közös munkájaként született.
2008. február 22. péntek 07:08 - Hírextra
A Local Global Time - rock and roll négy negyedben alcímet viselő darab szövegét Horváth Péter írta, a zenét és a dalszöveget az LGT együttes jegyzi. Az előadásban elhangzó csaknem húsz dalra Ladányi Andrea készített koreográfiát, a produkció rendezője Telihay Péter. A Honvéd Színház művészeit a Q Quartett kíséri, zenei vezető Borlai Gergő.

"A történet egy elképzelt városban játszódik, apák és fiúk harcolnak benne egymással, ahogyan apáink velünk hadakoztak, s ahogy azóta mi próbáljuk jobb belátásra bírni felnőtt gyerekeinket. Van egyfelől "a rend, amely magunktól is megvéd", azaz a törvénytisztelet, normalitás és fegyelem másfelől a lázadás, melyet a szerelem az ifjúság és a zene fejez ki - vázolta a cselekményt a szerző.
Horváth Péter kiemelte: a darab nem követi szolgaian az angolszász zenés színházi hagyományokat, lazább asszociációs technikával készült, a szereplőknek és a nézőknek egyaránt tágabb lehetőséget ad, hogy szabadon játsszanak térrel és idővel, gondolattal, érzelemmel, halállal, reménnyel.
A zenés-táncos darabban színpadra lép mások mellett Győry András Botond, Domokos László, Kátai István, Fazakas Júlia, Gecse Noémi.

A Bevetés, avagy ilyen a boksz a pénteki premier után szombaton újra látható a tatabányai Közművelődés Házában, a fővárosi bemutatót február 29-bemutatják a Stefánia Palotában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását