2024. április 29. - Péter

Elfogadták az MTV büdzséjét

A tavalyihoz hasonlóan az idén is 34 milliárd forintból gazdálkodhat a Magyar Televízió (MTV) - közölte Nagy Attila gazdasági igazgató az MTI-vel azt követően, hogy a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma pénteken elfogadta az MTV idei üzleti te
2008. február 22. péntek 19:30 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a terv 120 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel számol, négymilliárd forintos kereskedelmi bevétel mellett.

Mint mondta, elsősorban személyi jellegű megtakarításokkal számolnak. Miután május 30-ig kell kidolgozniuk azt a középtávú tervet, amely a létszámgazdálkodási víziót is magában foglalja, azt még nem kívánta közölni, hány embert terveznek elbocsátani, s ez mekkora megtakarítást jelentene 2008-ban.

Kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: a Magyar Televízió azt szeretné, ha az állam támogatná a leépítéseket, bár erre nem tartalmaz előirányzatot a költségvetési törvény.

Közlése szerint pedig azzal számolnak, hogy 2010-ig nominálisan ugyanakkora forrásokból gazdálkodhat az MTV, mint az idén.

"Ez az üzleti terv pengeélen táncol" - kommentálta az anyagot a kuratórium elnökségébe a Fidesz által jelölt Szabó László, hozzátéve, hogy egyebek mellett ezért sem szavazta meg az előterjesztést az öt ellenzéki tag.

Hozzátette, csak az elnökség tagjai kapták meg a teljes dokumentációt, a társadalmi szervezetek delegáltjai nem, ezért is javasolta, hogy most csupán első olvasatban tárgyalják azt.

Kritikát fogalmazott meg amiatt is, hogy az üzleti terv csak - az új székház technikai eszközeinek beszerzésére felveendő - négymilliárdos hitellel finanszírozható, miközben eddig azt mondta a menedzsment, hogy a vásárlást a cég megtakarításaiból kigazdálkodják.

Szabó László megerősítette az MTI csütörtöki értesülését, amely szerint mintegy 250 munkatárstól válna meg az idén a mintegy 1750 embert alkalmazó társaság.

Czeglédi László kuratóriumi elnök az MTI megkeresésére azt közölte: a fideszes testületi tag által említett adatok nem szerepelnek a sarokszámok között.

Egy másik kérdésre válaszolva annyit mondott el: az ülésen szó volt arról, hogy milyen mozgástere van a menedzsmentnek az idei évben és akkor több cselekvési lehetőség is felmerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását