2024. április 27. - Zita

Állatkínzók pere a pszichiátrián

Az állatkínzással vádolt csongrádi Gyovai nővérek büntetőtárgyalását a szentesi kórház pszichiátriai osztályán tartották meg csütörtökön, mivel a nem akartak elmenni a bíróságra - írja pénteki számában a Délmagyarország című napilap.
2008. február 22. péntek 11:10 - Hírextra
A Gyovai nővérek ügyében az eljárás tavaly decemberben kezdődött, amikor csongrádi tanyájukon pusztulni kezdtek a szarvasmarhák. A tulajdonosok a 47 jószágoknak nem adtak enni és inni, a segítséget pedig nem fogadták el. Az önkormányzat lefoglalta az állományt, és a nővérek ellen büntetőeljárás indult, állatkínzás vétsége miatt. A jószágokat a lefoglalás óta a csongrádi önkormányzat gondozza, a nővérek pedig egy elmeorvosi vizsgálat után kerültek a szentesi kórház pszichiátriai osztályára.

Bírói kérdésre egyikük sem tett vallomást. Amikor viszont dr. Badóné dr. Murányi Edit bírónő végzést hozott, és elmondta, hogy elrendeli a szarvasmarha-állomány előzetes értékesítését, a nővérek hirtelen beszélni kezdtek. Azt mondták, a marhák eladásába nem egyeznek bele; nem értik, miért vannak a pszichiátrián, és szeretnének hazamenni.

A bíróság elrendelte a szarvasmarhák előzetes értékesítését: dr. Badóné dr. Murányi Edit úgy indokolta a határozatot, hogy a lefoglalt állatok tartásának, őrzésének költsége aránytalanul jelentős terhet ró már a csongrádi önkormányzatra. Az állomány értékesítésének összege miatt dr. Csobánczi László ügyész fellebbezett. A büntethetőség megállapításának érdekében pedig újabb elmeszakértői vizsgálatot kért.

A lefoglalás óta eltelt hét hétben a város egymillió forintot költött az állatok ellátásukra – tájékoztatotta a lapot Berkes István jegyző. Elmondta: a korábbi akut betegségek miatt újabb két szarvasmarha hullott el, így 45 van életben. Többen jelezték az önkormányzatnál: megvennék a jószágokat, az utóbbi hetekben azonban nem akadt komoly jelentkező. Az előzetes értékesítésről szóló végzés jogerőre emelkedéséig bizonyosan a város gondja marad a marhák etetése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását