2024. május 2. - Zsigmond

Válás-szalon

A hollandiai Utrechtben tartották meg az ország első válás-szalonját. Hollandiában minden harmadik házasság felbomlik és a tendencia növekedést mutat. Ezért döntöttek úgy jogászok, házassági tanácsadók, detektívek, sőt, postai levelezőlapok kiadói is, hog
2008. február 21. csütörtök 12:02 - Hírextra

A szalonon a látogatók információkat kaphattak a válás anyagi vonzatairól, a gyermekek elhelyezésével kapcsolatos részletekről. Elvált pároknak ingatlanügynökségek ajánlottak módokat új lakás vagy ház keresésére. Bemutattak olyan képes levelezőlapokat, amelyeken a családot, rokonokat, barátokat lehet értesíteni a válásról. A legnépszerűbb az a lap volt, amelyen egymással ellentétes irányba mutató nyilak alatt "Elváltunk" felirat látható. A vörös alapú "The End" tömörségével aratott sikert.

A válás társadalmi jelenség, amely piacot is teremt - nyilatkozta a spanyol El País című napilapnak az egyik szervező. De hogy ne csak az üzleti szellem uralkodjon, a szalonban több konferenciát is tartottak a válások megelőzéséről, a gyermekek védelméről és részt lehetett venni békéltető konzultációkon. Egy 2007-es szerint Hollandiában évente 57 ezer fiatalból lesz elvált szülők gyermeke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását