2024. április 29. - Péter

Cigányvajda reloaded

Három évvel ezelőtt, 150 év után éledt újra a vajdaság intézménye Magyarországon, azóta már tizenhét megyében választott a cigányság vajdát magának, most éppen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készülnek erre - írta az Észak-Magyarország hétfőn.
2008. február 18. hétfő 09:25 - Hírextra
A bűnözés visszaszorítását, a szegénység enyhítését és a tanulásra való ösztönzést tekinti fő feladatának a leendő borsodi vajda - olvasható a cikkben.

Lakatos Attila szerint legfontosabb a cigány emberek munkához való juttatása, ezáltal akár megszűnhet a bűnözés is, ugyanakkor lényeges a cigány gyerekek színvonalas oktatása is.

A leendő vajdát egyébként felkérték, hogy induljon egy kis borsodi település, Gadna polgármesteri tisztéért a márciusi időközi választáson, s ő még gondolkodik ezen - olvasható a lapban, amelynek Kállai Csaba országos fővajda elmondta: a vajdát "a nép" választja és elfogadja, ő pedig támogatja a jelöltet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását