2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP nem bíztat nemre

Nyakó István szerint a Fidesz állításával ellentétben a kormány nem foglalkozik népszavazási kérdésekkel, vagyis nem biztat nemre, hanem tájékoztató kampányt folytat az átfogó reformpolitikáról és annak hatásairól. Az MSZP szóvivője erről vasárnapi sajtót
2008. február 17. vasárnap 14:47 - Hírextra
Nem bíztat nemre, igaz a visszafordulást jelentő igenre sem - fogalmazott.

Nyakó István véleménye szerint a Fidesz is mellőzi a népszavazás kérdéseit. Bemutatott egy Fidesz által készíttetett füzetet, amely - mint mondta - elvileg a népszavazási kampány része, de aki elolvassa, annak egyértelművé válik, hogy egyetlen szó sincs benne a három kérdésről, sokkal inkább a kormány megbuktatásának szándékáról szól.

Úgy látja: nem igaz a Fidesz elnökének az országértékelő beszédében elhangzott azon állítása, hogy csak pozitív dolgokat mond, mert ez a füzet negatív kampányt jelent. "A Fidesz mást mond nyilvánosan, mint amit az utcán csinál. Előrehozott választás ígéretével kampányol az utcán, ezzel becsapja a választókat" - jelentette ki az MSZP szóvivője.

Felhívta a figyelmet arra: a Fidesz vezetői pontosan tudják, hogy a népszavazás eredménye nem befolyásolja a kormány helyzetét, a kormány ettől függetlenül is stabilan a helyén marad.
Nyakó István kitért arra: a Fideszt terheli a felelősség azért, ha következményei lesznek szimpatizánsaik csalódottságának március 9-e után, például március 15-én. Felelőtlenség a népszavazást előrehozott választásnak hazudni - tette hozzá.

A szóvivő szerint akinek a referendummal az a célja, hogy megbuktassa a kormányt, az már most veszített.

A változásellenes népszavazás kitervelői a következményekkel már nem törődnek, nem látják a március 9-e utáni időszakot. A kormány azonban a holnapra, az ország jövőjére is tekintettel van, ezért mondunk nemet március 9-én - hangoztatta a szocialista politikus.

Arra a kérdésre, hogy mikor beszélt a Fidesz előrehozott választásról, azt mondta: ezt Orbán Viktor is elismerte egy vasárnap elhangzott rádióinterjúban. Mint mondta, arra a felvetésre, hogy a Fidesz folyamatosan előrehozott választásokat vizionál a népszavazással kapcsolatban, a Fidesz elnöke azt válaszolta: jobban szereti a feltétes módot, hozhat előrehozott választást is.

A Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az MSZP a mai napon véglegesen képtelenné vált arra, hogy elleplezze, hogy mennyire retteg attól, hogy az emberek demokratikus körülmények között kinyilváníthatják akaratukat.

"Az MSZP retteg a szociális népszavazástól, ezért másfél esztendőn keresztül próbálták meggátolni, azt hogy az emberek demokratikus körülmények között, élve alkotmányos jogukkal kifejezhessék akaratukat. Most pedig rettegnek, mert már nincs eszközük arra, hogy megakadályozzák a szociális népszavazás megtartását" - fogalmazott Szijjártó Péter sajtótájékoztatón.

Rettegnek azért is - tette hozzá -, mert az emberek először kapnak lehetőséget arra, hogy véleményt mondjanak a kormányzati hazugságokról. A szocialisták rettegését jól mutatja, hogy a kormány milliárdokat költ arra, hogy az embereket valami olyanról győzze meg, ami "totálisan" ellentétes az érdekeikkel.

Szijjártó Péter közölte: az emberek a népszavazáson arról fognak dönteni, hogy a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal akarnak-e még egyszer fizetni az egészségügyi szolgáltatásokért. A tandíj pedig arról szól, hogy a felsőoktatásba való bejutás feltétele az, hogy szülők anyagi lehetősége mit enged meg.

Ezekre a döntésekre a kormánynak semmifajta felhatalmazása nem volt az emberek részéről - jelentette ki a Fidesz szóvivője.

A politikus úgy vélte: az MSZP most ugyanúgy viselkedik, mint 2006 tavaszán, a szocialisták most is hajlandók mindenre a hatalom érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását