2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Hőség: vízet oszt a főváros és a BKK

A legforróbb nyári napokon vízosztással igyekszik a járókelők számára elviselhetővé tenni a hőséget a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK munkatársai kedden Budapest három forgalmas csomópontjában osztanak vizet az arra járóknak.
2023. július 19. szerda 10:06 - HírExtra

A Budapesti Közlekedési Központ igyekszik a fővárosban közlekedők utazását a kánikula idején is minél komfortosabbá tenni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023. július 19-én (szerdán) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki, ezért a BKK munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a legforgalmasabb budapesti csomópontokban. 

A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik: a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál július 18-án, kedden 11 és 14 óra között. 

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott az időjárási nehézségek elviselése érdekében: a társaság az ügyfélközpontjait is megnyitotta azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát. 

A BudapestGO is segít a hőség enyhítésében 

A már több mint 1,2 millió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak: az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menüponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget. 

A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazása közben vigyen magával vizet. A társaság emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.

Forrás: BKK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását