2024. május 3. - Tímea, Irma

Átruccanunk dolgozni

Szakemberhiánnyal küzd a Nyugat-dunántúli régió, mert a határ menti magyarok szívesebben vállalnak munkát Ausztriában mint itthon, a keleti térségbe viszont hiába jöhetnek megkönnyített feltételekkel a román munkavállalók, csak kevesen élnek a lehetőségge
2008. február 15. péntek 09:41 - Hírextra
Ausztriában elsősorban gépipari és műszaki végzettségű szakembereket keresnek az osztrák munkaadók, de éppen rájuk lenne szükség itthon is - mondta a lapnak Kiss Ambrus, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója.

A keleti országrészben továbbra is azok a románok vállalnak munkát, akiket már korábban is itt foglalkoztattak; ők elsősorban segéd- és egyszerű mezőgazdasági munkát, lakás- és irodatakarítást vállalnak.

Foglalkoztatásuk nem nehezíti a magyarok munkához jutását - nyilatkozta a lapnak Busch Irén, a Foglalkoztatási Hivatal főosztályvezetője. A munkáltatók azért igénylik a külföldi munkaerőt, mert nem találnak megfelelő magyart - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását