2024. május 17. - Paszkál

Belső vizsgálat a liberálisoknál

Az SZDSZ belső vizsgálatot kezdeményezett a párt legutóbbi elnökválasztása kapcsán a sajtóban felvetett esetleges szabálytalanságok tisztázására - erről Fodor Gábor beszélt egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.
2008. február 14. csütörtök 17:35 - Hírextra
A párt országos ügyvivője elmondta, hogy ezt a belső vizsgálatot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választmányuk fogja lefolytatni. "Ez teljesen helyénvaló dolog egy ilyen szituációban" - jegyezte meg. Hozzátette: ki fogják vizsgálni az ügyet és "utána szerintem minden kérdést meg lehet válaszolni". Közölte azt is, hogy érintett megyei szervezetük elnöke, T. Asztalos Ildikó iránt "töretlen a bizalma".
Egy másik kérdésre Fodor Gábor elmondta: nem gondolnak arra, hogy rendőrségi feljelentést tesznek ez ügyben, és nem tervezik azt sem, hogy emiatt előbb hívják össze az országos tanács és az ügyvivői testület ülését. A politikus leszögezte: "az SZDSZ rendesen, menetrendszerűen végzi a dolgát".

A Hír TV múlt pénteki Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását és Kóka János álszavazatokkal nyerhette meg a választást. Köteles Péter, az SZDSZ helyi tagja hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy korábban ő nyilatkozott név nélkül, eltakart arccal, eltorzított hanggal a Hír TV-nek.

T. Asztalos Ildikó az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerdai tájékoztatóján közölte, minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péter ezen kijelentéseit. Szerinte egy sértett ember vádaskodásáról van szó csupán. Köteles Pétert ugyanis tavaly visszahívták helyi bizottsági tagságából, ezért valamilyen módon bosszút szeretne állni rajta és az SZDSZ-en. T. Asztalos Ildikó közölte azt is, hogy az SZDSZ elnökválasztásán a nyertes és a vesztes elfogadta az eredményt, ez "tiszta választás" volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását