2024. május 2. - Zsigmond

Hárman képviselik Magyarországot Tom Lantos temetésén

Gyurcsány Ferenc felkérésére Somogyi Ferenc nagykövet, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke, valamint a kormányfő felesége, Dobrev Klára vesz részt Magyarország képviseletében Tom Lantos csütörtöki temetésén - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI érde
2008. február 13. szerda 10:17 - Hírextra

Az MTI úgy tudja, azért nem Göncz Kinga külügyminiszter utazik a temetésre, mert nemrégiben műtéten esett át. Kuncze Gábor azért lesz jelen a gyászszertartáson, mert baráti szálak fűzték a február 11-én elhunyt magyar származású amerikai kongresszusi képviselőhöz.

A politikus január elején jelentette be, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikától, az idei választásokon már nem indul újra a képviselőházi mandátumért. Az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke - aki február 1-jén töltötte be 80. életévét - akkor még úgy nyilatkozott, mandátumának hátralevő idejében folytatja munkáját.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - Tom Lantos családjának kérésére - azért nem utazott el Washingtonba, mert a demokrata párti politikus nem volt olyan egészségi állapotban, hogy átvegye a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását