2024. május 7. - Gizella

Öt embert előállítottak

Öt embert állítottak elő a Kossuth téri tüntetésről hétfőn este - tudta meg a HavariaPress. A rendőrség által a Parlament köré vont kordon megbontói közül egy fiatalembert állítottak elő a Kossuth térről. Egy másik fiatalt a Báthory utcából vittek be, miu
2008. február 12. kedd 11:11 - Hírextra

Két férfit a Batthyány-örökmécses mellől állítottak elő, az ötödik előállított pedig a Nyugati téri aluljáróban akadt a rendőrök hálójába - ő ellene országos körözés volt kiadva. A Kossuth téri tüntetés feloszlatása után tucatnyi embert igazoltattak.

A rendet fél kilencre sikerült helyreállítania a mintegy 1000 rendőrnek. Tömegoszlatásra azután került sor, mikor a tüntetők egy része, akik előre bejelentett tüntetésen vettek részt az Alkotmány utcában, valamint Vértanúk terén, illetve a hozzájuk csapódott kisebb csoport tagjai megbontották a kordont. Az egészségbiztosítási törvény hétfő délutáni megszavazása ellen tiltakozó demonstrálók egy hosszú szakaszon felborították az összeláncolt kordont a Parlament előtt, erre válaszul a rendőrség könnygázt vetett be velük szemben.

Előzőleg, negyed nyolc körül egy helyen már megbontotta néhány tüntető a Parlament déli kapuja közelében elhelyezett kordonszakaszt, akkor mintegy száz rendőr tolta vissza őket a Vértanúk tere irányába. Pár perccel fél nyolc előtt az összeláncolt kordon több tíz méteres szakaszát sikerült felborítaniuk és szétszedniük a tüntetőknek, akik ezután elhúzták a helyszíntől távolabbra a kordonelemeket. Ezután a rendőrök könnygázt kezdtek szórni a tömeg felé, s a környező utcákon át, a Bajcsy-Zsilinszky út felé szorították a tüntetőket.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását