2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Még mindig olimpiai indulást érő helyen áll

Bár erősen visszaesett, még mindig olimpiai indulást érő helyen áll Berecz Zsombor a vitorlázó Laser hajóosztály világbajnokságán, az ausztráliai Terrigalban. Két futammal a befejezés előtt biztosnak tűnik pekingi részvétele.
2008. február 12. kedd 10:56 - Hírextra

Berecz összesítésben a 87., a vb-n még kiadó tíz kvótáért küzdő országok rangsorában a kilencedik. A másik magyar résztvevő, Fazakas György a 93., a pekingi repülőjegyekért harcolók között pedig továbbra is tizedik.

A vb szerdáig tart, s mivel már három csoportban folyik a verseny, egy kvóta már elkelt, a dél-koreai induló ugyanis az Arany csoportban küzd. Az Ezüst csoportban szereplő magyarok riválisai közül 11 nemzet ugyanakkor a Bronz csoportban került, tehát ők már nem lehetnek ott az olimpián.

Berecznek így a mögötte több mint tíz hellyel lemaradt ellenfelekre, a guatemalai, a litván, a luxemburgi és az ír hajósra kell figyelnie, hogy közülük legfeljebb csak egy laseres előzze meg.
Az ötkarikás játékokon Laserben negyven hajó - nemzetenként egy -indulhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását