2024. április 29. - Péter

Magyar táncosok sikere

Remekül szerepeltek a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói Svájcban, a 2008-as lausanne-i balettversenyen: Felméry Lili második lett, Majoros Balázs is a döntőbe jutott. A 36. alkalommal megrendezett svájci Prix de Lausanne Nemzetközi Balettverseny a
2008. február 12. kedd 16:32 - Hírextra

A versenyre az egész világból érkeznek a nevezések. Felméry Lili (VII. szakmai évfolyam) 2. helyezett lett, a lányok közül a legjobb eredményt érte el. Ezzel olyan magyar művészek nyomdokába lépett, mint Volf Katalin, Popova Aleszja, Solymosi Tamás és Kováts Tibor, akik ugyancsak a Prix de Lausanne díjazottai voltak a diákévek során.

Az előválogatóra 29 országból 157 fiatal (129 lány, 28 fiú) jelentkezett. Közülük a 2008. január 29-től február 3-ig zajló versenyre 75 balettnövendéket és hallgatót választottak ki: 53 lányt és 22 fiút. A Magyar Táncművészeti Főiskola által nevezett mindkét növendék meghívást kapott ebbe a körbe.
A versengés eredményeképpen mindkét magyar induló bejutott a legjobb 21 versenyző közé, akik a döntőben, a Theatre de Beaulieu-ben léphettek színpadra. Majoros Balázs valamennyi döntőssel együtt különdíjban részesült.

A két magyar fiatal felkészítő mestere Dózsa Imre, Kossuth-díjas balettművész, Jeneses Andrea balettmester, Solymosi Tamás táncos, Harangozó-díjas érdemes művész és Barta Dóra, Harangozó-díjas moderntánc-oktató volt.

A két fiatal táncost a Művészetek Palotájában május 21-én láthatjuk „A Magyar Nemzeti Balett Színei – klasszikustól a modernig” következő előadásán.

Forrás: mupa.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását