2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lendvai Ildikó az átalakításáról

Lendvai Ildikó szerint a kormánystruktúra átalakítása nyomán egyértelműek lesznek a viszonyok a Miniszterelnöki Hivatalban, a frakció pedig együtt tud majd működni az új rendészeti miniszterrel. Erről az MSZP parlamenti frakcióvezetője kedden Budapesten b
2008. február 12. kedd 17:36 - Hírextra

A minisztercserével a frakció eddig nem foglalkozott, az a miniszterelnök hatáskörébe tartozik. Gyurcsány Ferenc a párt- és a frakcióelnökséggel konzultált a bejelentés előtt - közölte Lendvai Ildikó a frakció informális ülése előtt, amelyen részt vesz a kormányfő is.

A párt-, illetve a frakcióelnökség véleményéről azt mondta: "annak örültünk, hogy egy olyan strukturális változás történik, ami egyértelművé teszi a politika összehangolásáért felelős Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) a munkamegosztást és a viszonyokat".

Arra a kérdésre, hogy csökken-e Kiss Péter kancelláriaminiszter hatásköre ezzel a lépéssel, Lendvai Ildikó azt mondta: növekszik. A politikacsinálás mindig a miniszterelnök közvetlen környezetéből jön, a MeH viszont teljes mandátumot kap arra, ami általában a kancellária feladata - fűzte hozzá.
Egy másik felvetésre, hogy sajtóhírek szerint Draskovics Tibor új rendészeti miniszter nem népszerű a frakcióban, Lendvai Ildikó azt mondta: "biztosak vagyunk benne, hogy együtt fogunk tudni működni".
Az informális frakcióülésen Gyurcsány Ferenc tart tájékoztatót a képviselőcsoport évadnyitó ülésén már meghirdetett új baloldali politikáról.

A kormányfő várhatóan bejelenti a minisztercserét és a kormányzati átalakítást is.

Lendvai Ildikó kérdésre válaszolva beszélt arról is, mi történik Farkas Imrével, aki nem vett részt az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény hétfői parlamenti zárószavazásán, illetve Karsai Józseffel, aki a frakció álláspontjával ellentétesen, azaz nemmel szavazott a törvényre. A frakcióvezető közölte: a képviselőcsoport etikai bizottságát reggel felkérték, hogy foglalkozzon az üggyel. Úgy vélte, hogy "ez nem kétnapos kérdés", a döntés akár két hetet is igénybe vehet.

A szokásos eljárás az - folytatta - , hogy a bizottság beszél az érintettekkel. Mivel ennyire súlyos eset eddig nemigen fordult elő, nyilván megkérdezi a bizottság a frakciótagok véleményét is - fűzte hozzá Lendvai Ildikó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását