2024. május 6. - Ivett, Frida

Káromkodásmentes nap

Havonta egy káromkodásmentes napot javasolnak tartani az egyik orosz város lakosainak.
2008. február 12. kedd 20:36 - Hírextra

Az ötlet az Uljanovszki terület második legnagyobb városa, Dimitrovográd ifjúsági bizottságtól származik, s a kezdeményezést a helyi önkormányzat kulturális hivatalának feje is támogatja. A káromkodásmentes nap ugyanis szervesen kapcsolódhatna a Dimitrovográdban rendszeresített udvariassági nap rendezvényeihez - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

Dimitrovográdban az iskolások tanrendjébe már beiktatták az udvariassági órákat, amelyeken a nebulók némi illemtant tanulhatnak.

A káromkodásmentes nap ötlete azonban nem nyerte el mindenki tetszését, az Uljanovszki Állami Egyetem tudósai szerint ugyanis a kezdeményezés minden más napon legalizálná a nyomdafestéket nem tűrő szavak használatát.

Az Uljanovszki területen már számtalan eredeti ötlet született, így februárban a megyei vezetés jóváhagyta a józanság napját, amikor a szeszesitalok árusítását szigorúan csak a reggeli órákra korlátozták, hadd kezdődjön jól a nap a részegeseknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását