2024. május 5. - Györgyi

Lekapcsolják az illegális letöltőket

Internetszolgáltatásuk kikapcsolásával számolhatnak a jövőben azok a britek, akik kalóztartalmakat töltenek le a világhálóról.
2008. február 12. kedd 20:28 - Hírextra

A keddi The Times értesülése szerint a brit kormány a jövő héten terjeszti be ezt a törvényalkotási tervet. Az új jogszabály alapján az internetszolgáltatók törvényi kötelessége lesz fellépni azon felhasználók ellen, akik illegálisan töltenek le zenét vagy filmeket.

A vezető brit napilap által látott tervezet alapján a kalózkodók az első kihágást még megúszhatják egy figyelmeztető e-mail-üzenettel. A második esetben felfüggesztés, a harmadik tettenérés után a szolgáltatás kikapcsolása lenne a büntetés.

Azok a szélessávú szolgáltatók, amelyek nem alkalmazzák ezt a szankciórendszert, maguk is büntetésre számíthatnak, a gyanúsított felhasználók személyes adatait pedig ki lehetne adni a bíróságoknak a készülő törvényjavaslat szerint.

A beszámoló szerint az még eldöntésre vár, hogy a kalózletöltők adatait az egyes szolgáltatók megoszthatják-e egymással.

Becslések szerint évente hatmillió brit - a teljes lakosság tíz százaléka - tölt le számítógépére film- és zenetartalmakat illegálisan, több milliárd font bevételkiesést okozva a terjesztő cégeknek.
A törvénytervezet fő problémás elemei közé tartozik egyebek mellett, hogy a vitatott ügyeket hogyan lehet eldönteni, például abban az esetben, ha egy internetes potyautas másnak a drót nélküli - Wi-Fi - internetjére akaszkodik rá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását