2024. április 26. - Ervin

Név szerinti szavazás az egészségbiztosításról

A Fidesz név szerinti voksolást kezdeményez az Országgyűlésben az egészségbiztosítási törvényjavaslat végszavazásánál - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető hétfőn az MTI-nek, a képviselőcsoport ülése után.
2008. február 11. hétfő 11:10 - Hírextra

Az ellenzéki párt a törvény decemberi szavazásán is név szerinti voksolást kezdeményezett. A köztársasági elnök az elfogadott jogszabályt megfontolásra visszaküldte a Háznak, ahol hétfőn szavaznak róla újra.

Navracsics Tibor közölte: az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról a Fidesz-frakció ugyanakkor továbbra sem szavaz, mert a törvény koncepciójával nem értenek egyet, azt elfogadhatatlannak tartják.

Az egészségbiztosítási törvényt megerősítő fideszes népszavazási kezdeményezés ügyében várhatóan nem név szerinti, hanem gombnyomásos szavazás lesz. Mint Navracsics Tibor elmondta, úgy gondolják, hogy az előzetes nyilatkozatokkal szemben van arra esély, hogy a szocialisták mégis támogassák a kezdeményezést.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a népszavazás lehetőséget ad a szocialistáknak, hogy a választópolgárokkal erősíttessék meg saját döntésüket. Másrészt - folytatta - ebben a témában, biztosan sor kerül népszavazásra, hiszen az Albert-házaspár kezdeményezéséhez már összegyűjtötték a szükséges 200 ezer aláírást, így szerencsésebb és olcsóbb lenne, ha a március 9-ei népszavazással együtt tartanák meg az egészségbiztosítási törvényről szóló referendumot.

Navracsics Tibor közölte: a törvényt megerősítő népszavazás előterjesztője ő maga, az egészségbiztosítási törvényjavaslat vitájának vezérszónoka pedig Mikola István lesz a Fidesz-frakcióban.

Kérdésre válaszolva hozzátette: nem tervezik, hogy Orbán Viktor felszólaljon az ülésen.
A frakcióvezető azt is elmondta, hogy az ombudsmanjelöltekről a döntést elhalasztották a következő frakcióülésre, mert a házbizottsági ülésen a szocialisták azt kérték, csak február 25-én szavazzon a Ház a jelöltekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását