2024. május 2. - Zsigmond

Munkáspárt: Állítsuk meg a fasizmust!

Az utóbbi időben a hazai közéletben és az utcákon egyre inkább elszabadul és növekszik az erőszak. Képviselők névtelen levélben, fenyegetések kíséretében, ismeretlen összetételű porokat kapnak. Telefonon zaklatják és fenyegetik őket. Házukra, lakásukra Mo
2008. február 11. hétfő 07:08 - Hírextra

Házukra, lakásukra Molotov-koktélt dobnak. Fölgyújtják bejárati ajtójukat. Szélsőséges erők szerveznek újra demonstrációt a Kossuth téren. A rendőrség és a bíróság tehetetlen a terrorfenyegetésekkel és erőszak terjedésével szemben. Az erőszakos utcai cselekmények felbujtóit és szervezőit a bíróság felmenti. Kádár János sírjának meggyalázóit és kifosztóit már nem is keresik tovább.

Szaporodnak és egyre kihívóbbá válnak a neofasiszta megmozdulások. A Hősök terén legutóbb fekete ruhát viselő nemzetközi és hazai bőrfejű gyűlt össze Magyarországot a második világháború idején megszálló német fasiszta csapatok és magyar nyilas szövetségesek ünneplésére.

A rendőrség a nyilvánvaló náci tüntetés megakadályozása helyett, a náci tüntetés ellen tiltakozó ellentüntetőket zavarta el, vette egy részüket őrizetbe. Az újságok számoltak be arról, hogy a nyilas mozgalom háborús bűnökért elitélt vezére, Szálasi Ferenc, álnéven a "nemzeti hősök" parcelláján van eltemetve. Sírja a nyilasok és a magyar nácik zarándokhelye. Tovább menetel az országban a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg. Azzal dicsekednek, hogy ők a XX. század csendőrsége.

Meddig lehet ezt tűrni? Meddig tűrik ezt az ország jelenlegi politikai vezetői, a Köztársasági Elnök, a parlament, a kormány, a parlamenti politikai pártok, az úgynevezett politikai elit? A Magyarországi Munkáspárt 2006 a leghatározottabban tiltakozik a neofasizmus, terrorfenyegetések, az utcai erőszak ellen. Követeljük az illetékesektől, a Köztársasági Elnöktől, a parlamenttől, a kormánytól, a rendőrségtől, az ügyészségtől, a bíróságtól, a felbujtók és a tettesek haladéktalan felkutatását, felelősségre vonását és szigorú megbüntetését. Állítsuk meg a fasizmust, amíg nem késő!

Magyarországi Munkáspárt 2006

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását