2023. szeptember 30. - Jeromos

Film Bettino Craxiról

Dokumentumfilmet készített apjáról Stefania Craxi. A film felöli Bettino Craxi egykori olasz miniszterelnök egész életét. Magánjellegű filmrészletek váltakoznak különböző politikai megnyilvánulásaival, ritka interjúkkal benne - írta a Corriere della Sera
2008. február 11. hétfő 09:01 - Hírextra
Bettino Craxi, akinek figurája máig megosztja Olaszországot, nyolc évvel ezelőtt halt meg a tunéziai Hammametben.

Van, aki politikai üldözöttnek, bűnbaknak tartja, van, aki a korrupció megtestesítőjének. Tény, hogy a korrupció ellen indított, "Tiszta kezek" akció bizonyítékokat talált erre a gyanúra és a bíróság elítélte. Craxi a 18 évi börtönbüntetés elől menekült az arab országba és ott is halt meg 2000 januárjában.
Craxi fia, Bobo, nem vett részt a film összeállításában. Mint elmondta, ő inkább egy olyan dokumentum és fikció keverékét képező keveréket szeretne egy Costa-Gavras kaliberű rendezővel és olyan főszereplővel, mint Michele Placido.

Craxi másnak is eszébe jutott. Pasquale Squitieri, a Francois Mitterrand néhai francia köztársasági elnökről készített Mars-mezei séták nyomán arab narrátorral szeretné elmeséltetni Craxi történetét.
Két könyv is gazdagítja a megemlékezések sorát: Bruno Vespa neves olasz újságíró Szerelem és hatalom című művében az egykori olasz szocialista pártvezér szeretőit szólaltatta meg. Paolo Pillitieri, Milánó volt polgármestere, Craxi sógora pedig Amikor Benedettóból Bettino lett címmel magán- és közéleti portréját rajzolta meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását