2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egy éjszaka, tizenkét határsértő

Tizenkét határsértőt fogtak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztályának munkatársai Csongrád megyében - tájékoztatta a főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
2008. február 11. hétfő 10:58 - Hírextra

Szenti Szabolcs a vasárnap történtekről szólva elmondta: még vasárnap délután az egyik taxivállalat diszpécserének jelzése alapján egy makedón állampolgárt ellenőriztek Mórahalmon a járőrök, akiről kiderült, hogy vele szemben korábban már beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el.

Nem sokkal később szintén Mórahalmon három másik személyt igazoltattak a határrendészek, akik magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket.

Szintén az este folyamán a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói jelezték, hogy egy Szeged felé tartó buszon két külföldi utazik. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a két személy szintén illegálisan tartózkodik Magyarországon, illetve az egyik előállítottról az is kiderült, hogy vele szemben is beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A Mórahalmot Röszkével összekötő úton vasárnap este lakossági bejelentés alapján hat személyt igazoltattak, akikről ugyancsak kiderült, hogy illegálisan lépték át a schengeni zöldhatárt.

Az este folyamán előállított 12 fő közül három makedón állampolgár, a többiek szerbek, közülük kettő nő, míg tíz férfi.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti, míg a beutazási és tartózkodási tilalom alatt állókkal szemben büntetőeljárás indult, őrizetbe vételük mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását