2024. április 25. - Márk

Mick Jagger plagizált!

A néhai amerikai elnöktől, John Fitzgerald Kennedytől "kölcsön vett" szavakkal hódította meg Berlint Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere: "Ich bin ein Berliner" - mondta, mire a több száz Rolling Stones-rajongó még hatalmasabb ujjongásban tört ki.
2008. február 8. péntek 11:37 - Hírextra
A 64 éves, de örökké fiatal rocksztár csütörtök este a berlini nemzetközi filmfesztivál, közismert nevén a Berlinale megnyitója előtt ismételte meg Kennedy volt elnök az akkori Nyugat-Berlinben 1963. június 25-én elhangzott és Németországot elkápráztató, "Berlini vagyok" mondatát.

A nemzetközi filmvilág egyik legrangosabb seregszemléje egyébként a világhírű amerikai rendező, Martin Scorsese "Shine A Light" című, a brit együttesről forgatott filmjével nyílt meg. A Berlinale Palota mintegy 2000 vendége - köztük neves színészek és rendezők, közéleti személyiségek és a Rolling Stones-szal együtt "öregedő" politikusok az archív felvételekkel és interjúkkal kiegészített, két korábbi koncertet rögzítő filmet kitörő ovációval fogadta. Scorsese filmje péntek reggeli értékelések szerint máris a Berlinale fő díjának, az Arany Medvének egyik fő esélyesévé lépett elő, igaz a versenyprogramban induló többi húszat még nem mutatták be. A két - megfilmesített - koncert egyébként 2006 októberében és novemberében hangzott el, mindkettő a New York-i Beacon színházban, egyebek között Bill Clinton akkori amerikai elnök 60-ik születésnapi ajándékaként.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ron Wood most azonban a Berlin szívében fekvő Potsdamer Platz-i filmpalota közönségét, s a palota előtt összesereglett több száz rajongót hódította meg.

A szakértők szerint a filmben a Rolling Stones villogott, legszebb napjaira emlékeztetett. Sokak szerint a film egyik páratlan pillanata volt, amikor a koncert hevében Mick Jagger és Keith Richards olyan "veszélyes" közelségbe került egymáshoz, hogy mindenki azt hitte: már-már csók következik. Az azonban elmaradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását