2024. május 3. - Tímea, Irma

Helybenhagyták a Nyíregyháza büntetését

A Sport Állandó Választott Bírósága helybenhagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottságának november 27-i döntését, ennek megfelelően a Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza március 1-jén zárt kapuk mögött köteles megrendezni a Tatabá
2008. február 8. péntek 20:06 - Hírextra

Erről az MLSZ honlapja számolt be.

Az ügy előzményei tavaly októberre nyúlnak vissza: akkor az MLSZ fegyelmi bizottsága az október 22-én lejátszott MTK-Nyíregyháza bajnokin tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt 150 ezer forint büntetés megfizetésére kötelezte a nyírségieket, valamint elrendelte egy bajnoki zárt kapuk mögött történő lejátszását. Mivel azonban Kisteleki István, a szövetség elnöke a büntetést nem találta arányosnak az elkövetett szabálysértés súlyával, a fegyelmi szabályzatban biztosított jogkörével élve megfellebbezte a döntést. A fellebbviteli bizottság aztán november 27-én tárgyalta az ügyet, s a pénzbüntetést 500 ezer forintra emelte, egyúttal pedig megerősítette a zárt kapus meccsre vonatkozó döntést.

A Nyíregyháza ez utóbbi ítéletet megtámadta a Sport Állandó Választott Bíróságánál, a testület azonban helybenhagyta a büntetést.

"Az, hogy a bíróság megalapozottnak találta az MLSZ fellebbviteli bizottságának döntését, jelzi, hogy a tavaly novemberi helyzetértékelés mindenben helyénvaló volt" - kommentálta a történteket a honlapon Izsó Ignác, az MLSZ jogi bizottságának elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását