2024. április 28. - Valéria

Művtöri elődassárorzatal indul a tavasz a Ludvigban

Ingyenes művészettörténeti előadássorozat indul a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban március elején.
2010. február 27. szombat 17:42 - HírExtra
Első alkalommal, március 2-án a posztimpresszionizmusról, az avantgárdról és az expresszionizmusról tart előadást Káldi Katalin művészettörténész - közölte az intézmény az MTI-vel. Az érdeklődők jelentkezését a szervezők a muzeumpedagogia@ludwigmuseum.hu címen várják, a részvétel ingyenes.
A program előadói a Ludwig múzeum művészettörténészei, valamint meghívott fiatal szakemberek, akik interaktív tárlatvezetésekkel és gazdagon illusztrált előadásokkal várják a közönséget márciustól májusig minden kedden 16 órától az első emeleti előadóteremben. A szabadegyetem a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázat keretében valósul meg.
Március 9-én Káldi Katalin művésze
ttörténész Avantgárd II: kubizmus, dadaizmus, futurizmus, szürrealizmus című előadásán vehet részt a közönség, 16-án pedig Rieder Gábor művészettörténész a 20-as és a 30-as évek "izmusokon túli" tendenciáit mutatja be. A hónap harmadik keddjén Kürti Emese művészettörténész a szuprematizmusról, konstruktivizmusról és a Bauhausról beszél a hallgatóságnak, 30-án Szipőcs Krisztina művészettörténész a Tasizmus - art informel - absztrakt expresszionizmus című előadása várja az érdeklődőket.

Április első keddjén, 6-án Entz Sári művészettörténész a pop art és az újrealizmus világába vezeti be a közönséget, míg Király Judit művészettörténész 13-iki előadásának középpontjában az akcionizmus, a happening, a performance, a fluxus és a minimal art áll. Székely Katalin művészettörténész a konceptualizmusról beszél április harmadik keddjén, majd 27-én Pilinger Erzsébet művészettörténész a fotó- és videóművészet titkaiba avatja be a közönséget. Május 4-én Somogyi Hajnalka művészettörténész Tendenciák a 21.század első évtizedében címmel tart előadást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását